.comment-link {margin-left:.6em;}

Ikatan Cendikiawan Patah Hati

One for All... All for One!

Dilbert Pearls Before Swine

Wednesday, April 27

EOS 350D

Canon EOS 350D / Digital Rebel XT/ Kiss n Digital


The image “http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS350D/Images/frontview.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.





Summary of changes (compared to the EOS 300D / Digital Rebel)

  • Eight megapixel CMOS sensor (not same as EOS 20D)
  • Second generation CMOS (same generation as rest of current range)
  • DIGIC II image processor (better image quality, faster processing, less power consumption)
  • Instant power-on time, faster shutter release, shorter blackout time
  • Continuous shooting speed increased (3.0 fps vs. 2.5 fps)
  • Buffer increased (14 JPEG frames vs. 4 JPEG frames)
  • Image processing time decreased (thanks to DIGIC II)
  • Compact Flash write speed increased
  • Smaller body (15 x 5 x 8 mm smaller)
  • Lighter weight (17% lighter including battery)
  • Matte plastic finish, standard body color to be black, sliver will also be available
  • Re-designed control layout (drive mode button, new metering mode & AF buttons)
  • Metal mode dial
  • Harder rubber finish on hand grip (doesn't feel much like rubber)
  • Smaller and lighter NB-2LH battery (same as PowerShot S60 / S70) which is 48% lighter
  • Rear LCD panel changed
  • Flash pop-up slightly higher (just 5 mm)
  • E-TTL II flash
  • Nine custom functions
    • Customizable SET button
    • Control noise reduction
    • Flash sync speed in Av mode
    • Shutter button / AE button
    • AF-assist beam control
    • Selectable 0.3 or 0.5 EV exposure steps
    • Mirror lock-up
    • E-TTL II mode
    • Flash shutter curtain sync (1st or 2nd)
  • Selectable Metering mode
  • Selectable AF mode
  • Flash exposure compensation
  • Independently selectable color space
  • Two preset and three custom image parameter sets, B&W mode (same as EOS 20D)
  • White balance fine tuning and bracketing (improved)
  • Proper RAW+JPEG (one RAW, one JPEG; although only Large/Fine)
  • Record review histogram via Info button
  • Play Jump mode by shot date, 10 or 100 images
  • USB 2.0 Hi-Speed connection
  • New BG-E3 battery grip (portrait controls), takes two NB-2LH or six AA batteries
  • Two additional menu languages added; Korean and Russian
  • Subtly re-designed kit lens now named the EF-S 18 - 55 mm II (still no USM)
  • Software now includes ZoomBrowser, DPP and EOS Capture
  • Lower initial list price



_

Friday, April 22

Puisiku

Allow me to showcase my hidden talent.
Ehem, ehem ...


Aku terkenang
Aku terbayang

Terangsang
Telanjang

Menerjang
Mengejang

Tapi sayang
Si Joni gak mau tegang

Wednesday, April 20

Nikon D50

An even more affordable SLR digital camera, beibihh..



But but but, with SD storage instead of CF? ... Plis deh...

Tuesday, April 19

Mo Moni 2

Alesis QS6.2
Pros: nice piano and EP, nice keyboard feel
Cons: heavier (8.4 kg), more expensive ($1240)

Roland Juno-D
Pros: small and lightweight (5 kg), D-Beam controller, more proven sounds, cheaper ($970), "Performance" mode, it's a Roland
Cons: so so piano, yucky EP, cheap feeling keyboard, it's a Roland (booooring! everybody and their neighbour has one)

Damn that price difference!!

Sunday, April 17

Kedinginan di Beijing

bepergian jauh biasanya masuk sebagai hal yang menyenangkan.. tapi untuk kasus yang ini, jauh deh..

it all started with having a flight which starts on 8:45 malem di cengkareng.. yang berarti 1) gue kudu kerja dulu di hari itu 2) perjalanannya malem berikut transfer.. i imagines of lack of sleep

meeting di beijing jam 10:00 pagi sementara pesawat nyampe jam 7:20 pagi.. meaning no hotel yet.. dan gue kudu nyari tempat mandi (mandi di bandara?.. bah)

harusnya kantor yg di beijing ngirim sopir buat jemput, tapi due to some miskeminikesyen, dari jam 7:30 samp jam 8:00 gue nunggu sopir kantor di bandara, dab itu supir gak dateng-dateng juga (bah)

gak yakin tu supir bakal nongol, sementara jam udah ke jam 8:30, akhirnya gue putusken melangkahkan kaki ke luar airport mencari cara mencapai kantor

and shits are starting to hit the fan..

first, alamat kantor yang gue punya cuma ada yg pake tulisan latin.. dan tukang taksinya nggak pada bisa baca, hehehe

second, setelah gue baca keras-keras itu alamat di depan sopir teksi, ada yang ngangguk2... so gue tanya "so you know the place?"... langsung modus ngangguk berubah jadi nggeleng..

akhirnya, gue tengak tengok kiri kanan.. dan ada yang nyamperin

"want a taxi, eh?"

"yep, chaoyang district... jing tai we lu.. know it?"

"sure"

"so.. how much?"

"good taxi.. volkswagen.. santana.. 380 rmb" kata si tukang taxi sambil ngeluarin tabel harga

"ho ho no.. hundred at most" kate gue dengan muke ketawa dan nada haqul yakin

"no no... for you i give two fifty eh"

"you are joking right? last time i was here it was only 80" kate gue lagi (padahal boro2 gue pernah kesini)

si tukang taxinya ketawa

"one fifty lah" katanya sambil ketawa2

"you are being to expensive.. i'd rather be waiting for my driver" kata gue.. masih degan muke sok teu hihihihi

"one fifty is cheap eh.." kate die dengan muke meyakinkan juga

"here it is, i give you 120. and that's it" sambil die gue tinggal

"sir.. ok sir.."

akhirnya.. hehehe...

dan ternyata sudara, vw santana yang dia klaim kayak limo itu adalah seperti holden taun jebot... modelnya kayak mitsu GL 80-an hehehe... untung gue tetep nolak waktu di elevator turun tadi dia minta tambah 10 yuan.. bah bah.. hehehhee

and things just got worse when i found out that he is actually not the driver.. the driver is his friend who knows no inglis.. and later i found out that he doesnt know the place either.. bah, hahahaha...

setelah setengah jam muter2, akhirnya gue buka kamus

"ni wen!" kata gue..

dan dia terus minggir dan nanya nanya ke pinggir jalan..

oh brotherrr... hehehehe...

btw, naek mobil di beijing itu ademnya sama dengan jakarta.. bedanya:
1) di taxi itu nggak ada ac
2) kalo di jakarta kita turun dari taxi ngeraa kepanasan, disini malah kedinginan 6 centigrade.. bah

and i didnt even bring a jacket... saltum abiss xD

Tuesday, April 12

Runaway Boss

Kemaren gue ketemu "mantan" MD tempat gue kerja di Jakarta, let's say PT X, di sini, di Manila. PT X ini udah 2 tahun terakhir terbelit utang pajak ke pemerintah. Jadi Mr B ini sebenernya udah di-ban, jadi gak bisa keluar Indonesia. Tapi, entah mengapa dengan bantuan segelintir tangan kotor orang-orang imigrasi, dia berhasil "kabur" dan meninggalkan setumpuk masalah di Indonesia. Yang gue tahu, istri dan anaknya masih di Jakarta, dia belum bayar kontrakan rumah, tagihan kartu kredit, telpon, dll.

So, I said "Hi, B how are you?"
"Hi, I'm fine, are you the guy from Indonesia?"
"Yes, I am".
Gebleg, pura-pura lupa dia. Terus gue bilang "I thought you're in Malaysia?"
Terus, tahu gak dia bilang apa?
"Are you guys tracking me?" Dengan muka penasaran dan sedikit khawatir.

Ha..ha...kena luh! I was just smiling and walked away. Dasar, runaway boss.

Monday, April 11

Work Work Work

AAARGGHH ... malesnya kerja ...

Saturday, April 9

My Boss ruined my plan

My boss ruined my plan, that's all I can say.
Gembel, I came here for nothing. Ternyata boss gue di Bangkok blom ngasih tahu rencana gue dateng minggu ini ke salah satu Partner we are working with, padahal dia sendiri yang bikin planning. Wuek!
I supposed to be working on something, connect to their servers, but...since they were not informed about the plan, they have not prepared everything. So, here I am, broke and lonely.
Yang bikin gue tambah bete adalah, I was hoping I could see this girl, Tammy, spend the whole day or even night, tapi ternyata, hm....karena sms gue sepertinya gak nyampe dari kemaren-kemaren, dia mulai hari ini sampe minggu depan udah ngambil liburan, jadi kesimpulannya, I came here for nothing :(
Kerja gak, kencan gak :))

Wednesday, April 6

First day in Bangkok

Hm..jam 9.45am.
Air Asia AK 880 mendarat di Don Mueng Airport. Kebelet pipis. Abis pipis langsung ke baggage claim, kirain pas keluar ada pengecekan luggage, ternyata enggak. Gue langsung ke taxi counter, "seven hundred baht Sir!", belum juga nyampe bilang kemana tujuan gue.
"Pacific Place Building!"
"Seven hundred Baht, Sir, but you have to pay the toll yourself."
"OK, fine"
Untung gue udah minta duit taxi advance ama boss gue di KL.
Kayaknya "mbak" nya salah denger deh, di form nya ditulis "Pan Pacific", itu mah hotel. Bodo ah, ntar gue bilang aja ke supir taxinya. Toyota Camry, hm, mobilnya masih baru, nyaman pula. Untuk 700 baht sepertinya gak masalah.
"Where to go Sir?"
"Pacific Place Building!"
"But here, it says Pan Pacific?"
"No, she got it wrong, it should be Pacific Place!"
"Ooo, OK sir, it's near the LandMark building isn't it?"
"Yep, I guess".
Gue gak inget bener nama gedung di sebelahnya.
"Where will you be staying Sir?"
"Hm...I have no idea. I have to come to the office first, and someone there should've arranged the hotel reservation".
Kemaren emang Bangkok libur, jadi malemnya terpaksa gue telpon bos gue di Bangkok, doi bilang suruh langsung ke kantor dulu. Gebleg, artinya gue mesti nyeret-nyeret koper gue nanti.
11.20, gue nyampe. Si resepsionis langsung tersenyum lebar, gue lupa namanya. Hehe, mungkin karena dia bukan tipe gue, jadi gue gak begitu inget namanya. Hihi, jahat gak sih?
"Hi, Taufik how are you?"
"Hi there, I'm fine. How are you?"
"Come, come, you can sit here, tea, coffee?"
"Coffee would be great, thanks alot!"
Sekejap kemudian dia udah bawain gue secangkin kopi dan segelas air putih. Slrrrrrrrrrrp!
"Hi Taufik, sorry yesterday was holiday, so I just read you email this morning. You'll be staying at the same hotel, City Lodge."
"Hi Kloy, how are you, hm..that would be great!" Kloy si HR Manager. Bukan tipe gue juga hehe.
"Why don't you get some rest, you look tired?"
"Hm...I have something to do, I'll leave my laptop here and get it back this evening."
"Ooo, OK. Have you had your lunch?"
"Nope!"
"I'll get our maid to buy some, what would you like? Chicken with rice?"
"Hm...sure, thanks"
Gue nyalain laptop, gue mesti upload file-file gue ke Malaysia Server, sore ini mesti didownload. Gebleg, 100MB. Gak bakalan kelar cepet. Abis makan rencana gue check-in, tidur siang, sore balik lagi ambil laptop.
Tammy, Tammy, hm..gue masih belum tahu kenapa gak ada kabar dari dia. Gue buka Yahoo! Messenger, GMail gue, hm...nothing at all.

"Linux For The Masses"

Coming to convenience stores near you...

Your Own Cute and Adorable Penguin!



Jakarta, Carrefour Lebak Bulus, April 6th, 2005, 7:36pm. PC with adequate MHz and MBs... 5mio rups only... Guilt-free, hehehe

How To Create Firefox Extension

roachfriend.com

next stop ... ff extension to enable/disable javascript based on domain name B-)

Monday, April 4

Calon ICPH?

Dah 2 kali latihan band terakhir ini gitaris band gue kayaknya gak fokus. Kayak orang ada pikiran gitu. Tanya punya tanya, ternyata ceweknya (vokalis band gue) kuliahnya dah mau selesai, dan harus kembali ke alamnya.

Hiks ... jadi sedih juga ... :~(